Dňa 11. apríla 2024 na Hotelovej akadémii v Prešove sa uskutočnilo slávnostné otvorenie baru Perla Sicílie pri príležitosti praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky V. C triedy. Celá udalosť sa začala slávnostným príhovorom riaditeľa školy a hlavného manažéra. Po uvítacej piesni, dvoch tanečných číslach a krátkom vystúpení kapely mali hostia chvíľu voľný čas pred tým, ako sa začali ukážky našich študentov.
Prvá študentka predviedla svoje baristické schopnosti pri varení kávy Espresso Orange. Ďalší v poradí bol barman, ktorý namiešal hosťom drinky Hugo Spritz a Gracia de Luca. Po krátkom voľnom programe sa všetci presunuli do ďalšej miestnosti, kde si pozreli ukážkové video someliérky, no a posledné dve študentky ukázali divákom nekonvenčné tranšírovanie a flambovanie.
Po skončení týchto pútavých ukážok mali hostia úplne voľnú ruku v tom, ako strávili zvyšný čas v bare Perla Sicílie. Či už spoločnými rozhovormi pri studenom, teplom bufete, nápojových, dezertných stoloch alebo sledovaním napínavej hry pokra.
Tak či onak, tento večer si užili všetci zúčastnení – hostia, no aj my, organizátori a študenti V. C. Srdečná vďaka všetkým sponzorom za finančnú a vecnú podporu a drahým hosťom za ich účasť a pozitívnu spätnú väzbu.