Ochutnali sme Bavorsko
Dňa 20. 11. 2024 si naša trieda III. C mala možnosť vyskúšať realizáciu slávnostnej príležitosti – na tému „ Otvorenie bavorskej reštaurácie v Prešove“.
Prečo táto téma? Bavorsko nás zaujalo svojou kultúrou a jedinečnou gastronómiou, ktorú sme chceli preniesť do priestorov našej školy. Na bankete nechýbali dekorácie s tradičnými bavorskými prvkami, typické bavorské kroje a hlavne bavorské jedlá a nápoje.
Slávnostné menu sme pripravovali zo špecifických jedál a nápojov tejto spolkovej krajiny Nemecka. Ako prvý chod sme podávali „obazdu“ a praclík, pokračovali sme voňavým kohútím vývarom s mäsovými guličkami. Hlavný chod pozostával z pečenej bravčovej pečienky, pivovej omáčky, opekaných šúľancov (tzv. schupfnudeln) a kapustového šalátu. Bodkou na záver bol jablkovo-orechový múčnik.
Pri realizácii banketu sme si vyskúšali prácu manažérov, pracovníkov výrobného a odbytového strediska, kde sme mohli využiť naše nadobudnuté vedomosti a zručnosti získané na odborných predmetoch.
Poďakovanie patrí našim vyučujúcim, Ing. Lucii Bučkovej a Mgr. Ľudmile Krompaskej, za ich odbornú pomoc a usmernenie pri príprave akcie.